به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علیها گفت: حضرت زینب یکی از مهمترین خبرنگاران تاریخ بوده است که اگر نبودند حماسه عاشورا فراموش شده بود. روز ولادت حضرت زینب را باید به روز خبرنگاران تبریک گفت خصوصاً خبرنگاران خانم. همچنین روز میلاد حضرت زینب را میتوان به معلمان هم تبریک گفت. زیرا معلمان هم پرستاران روح و روان دانش آموزان هستند.
وی با بیان اینکه ۱۲۲ هزار مدرسه در سراسر کشور فعالیت میکنند گفت: در بسیاری از این مدارس، در مناطق محروم و کمتر برخوردار، معلمان، ناشناخته فعالیت میکنند.
فرهادی در خصوص پرداخت حق الزحمه اضافه تدریس گفت: امسال برای اولین بار، فایل پرداخت حق الزحمه اضافه تدریس معلمان در همان ماه مهر انجام شد. همزمان با حقوق مهر چیزی حدود ۸۰ درصد فایل حق تدریس انجام شده بود و ۲۰ درصد باقیمانده در ماه آبان پرداخت شد. اگر پیگیریهای شما خبرنگاران نبود؛ شاید این پرداخت حق الزحمه به خوبی صورت نمیگرفت.
فرهادی تاکید کرد: با وجود اینکه جمعیت دانش آموزی رشد داشته، جمعیت معلمان و کادر آموزشی کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۹۶۲۵۹۷ نفر تعداد کل پرسنل وزارت آموزش و پرورش بوده است که از این عدد حدود ۳۶۰۵۰ نفر در مشاغل اداری هستند. این عدد در سال ۱۴۰۱, ۱۴۰۲ به عدد ۹۷۶۰۰۰ نفر میرسد. در سال ۱۴۰۲۱۴۰۳ مجدداً این تعداد کاهش پیدا میکند. این بدان معنی است که بهرهوری آموزش و پرورش بیشتر شده است.
بیشترین نیروهای کادر آموزشی در مقطع ابتدایی است
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد پرسنل را در دوره ابتدایی و سپس در دوره متوسطه اول و دوم داریم؛ گفت: معتقدیم باید پوشش تحصیلی صد در صدی در دوره ابتدایی داشته باشیم.
فرهادی با اشاره به کاهش نیروهای خدماتی در مدارس گفت: نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۰۰۰ نفر نیروی خدماتی ما کاهش پیدا کرده است؛ به شدت کمبود نیروی خدماتی احساس میشود. نیروهای متوسط دوم ۴۰۰۰ نفر کم شده است و نیروهای متوسط اول ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است. اما کادر آموزشی ما در دوره ابتدایی نسبت به دو سال قبل ۹۰۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است. این مسئله نشان میدهد ما برای دوره ابتدایی برنامه بهتری داشتهایم تا به خوبی تأمین نیرو داشته باشیم.
فرهادی با بیان اینکه در مقطع ابتدایی نسبت دانش آموز به معلم ۲۸/۲۷ صدم در صد است؛ گفت: در متوسطه اول ۲۵.۹ و در متوسطه دوم ۱۶.۹ است. یعنی بیشترین تراکم دانش آموز در مقطع ابتدایی بوده است. به ازای هر ۲۳۱ دانش آموز در مقطع ابتدایی یک مدیر داریم. این عدد در مقطع متوسطه اول ۲۴۰ دانش آموز و در مقطع متوسطه دوم ۱۸۱ تعداد دانش آموز است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: در دوره ابتدایی به ازای هر ۳۰۴ دانش آموزان یک معاون، در متوسطه اول به ازای هر ۳۱۶ دانش آموز و در متوسطه دوم به ازای هر ۲۰۹ دانش آموز ما یک معاون آموزشی داریم. به ازای هر ۵۹۷ دانش آموز یک معاون پرورشی در مقطع ابتدایی داریم. ابن بدان علت است که ما ۴۱۳ مدرسه در مناطق دورافتاده داریم که تنها یک دانش آموز دارد. ۵۲۸۶ مدرسه داریم که از ۲ تا ۵ دانش آموز دارد. ۵۶۹۶ مدرسه داریم که از ۶ تا ۱۰ دانش آموز دارد. ۴۱۹۶ مدرسه داریم که از ۱۰ تا ۱۶ دانش آموز دارند. ۳۷۰۵ مدرسه با جمعیت ۱۶ تا ۲۰ دانش آموز، ۳۱۸۸ مدرسه ۲۰ تا ۲۵ دانش آموز، ۳۲۵۴ مدرسه ۲۶ تا ۳۰ دانش آموز، ۱۱۴۳۶ مدرسه ۳۰ تا ۵۰ دانش آموز، ۸۴۸۶ مدرسه ۵۱ تا ۷۵ دانش آموز، ۷۸۳۴ مدرسه ۷۶ تا ۱۰۰ دانش آموز و ۹۸۷۷ مدرسه ۱۰۱ تا ۱۵۰ دانش آموز دارند.
وی در خصوص تعداد مدارس هم گفت: مدارس عادی ۸۷۵۲ مدرسه، استعدادهای درخشان ۸۶۲ مدرسه و مدارس عشایری بیش از هزار مدرسه هستند. گاهی مدارس عشایری تعداد دانش آموز کمتری دارند اما در تحقق عدالت آموزشی اهمیت بسیار زیادی دارند.
باید مراقبین سلامت بیشتری داشته باشید
فرهادی با بیان اینکه مراقبین سلامت در مقطع ابتدایی باید بیشتر باشد؛ گفت: به ازای هر ۴ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی یک مراقب سلامت، در مقطع متوسطه اول به ازای حدود ۶ هزار دانش آموز و در متوسطه دوم به ازای هر ۶ هزار نفر یک مراقب بهداشت داریم.
وی با بیان اینکه در بحث نظم پرداختیها, ما نگاهی تربیتی داریم؛ گفت: معتقدیم نظم پرداختها میتواند به نظم تربیتی منجر شود. سال گذشته در ۷ ماهه نخست سال در بحث سرانههای آموزشی مدرسه، ۲,۴۶۰ میلیارد تومان بوده که امسال به ۴,۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است. البته در ۷ ماهه نخست امسال وضعیت پرداخت هم مناسب بوده و ما حتی از کل مبلغ سرانه سال قبل هم بیشتر برای سرانه مدرسه دریافت کردیم. این سرانهها هم تنها به مدارس دولتی داده میشود. بیشترین توجه ما هم به مدارس دولتی مناطق محروم و یا مدارس شبانه روزی است.
فرهادی در خصوص مشارکت دانش آموزان در پرسش مهر هم گفت: نوع مواجه ما با دانش آموزان به عنوان گرانترین سرمایه کشور بسیار مهم است که قدر و قامت آینده کشور را مشخص میکند. دانش آموزان تا اول بهمن فرصت دارند با مراجعه به وب سایت معاونت پرورشی و فرهنگی آثار خود را در قالبهای گوناگون برای ما ارسال کنند.
وی در خصوص بودجه وزارت آموزش و پرورش هم گفت: بودجه مورد نیاز تعلیم و تربیت برای تأمین همه نیازهای آموزش و پرورش است. در بودجه سال آینده تلاش کردیم یکی از مطمئنترین پیشنهادات را روی میز عزیزانمان در دولت و مجلس بگذاریم.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش نسبت به بودجهای که دریافت میکند یکی از بهرهورترین دستگاههای کشور است که انشالله بتواند اهداف گوناگون موجود در سند تحول را محقق سازد.
نظر شما